dimecres, 12 d’octubre de 2016

Os Arnales (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Ja hem pogut llegir en la descripció del GEB les característiques de la cavitat, caldria afegir que Os Arnales és un indret actualment freqüentat per les dites empreses d'aventura de manera que els ressalts està equipats permanentment. També nosaltres utilitzarem l'equipament amb cordes amb nusos i passamans que permeten fer un circuit sense cap material personal tot i que per millorar la seguretat podem dur una corda auxiliar i estris habituals de verticals.

Després d'aquella primera publicació és prosseguiren les visites d'exploració a la cavitat per dilucidar els dos dubtes pendents. L'aport de la sala superior i el sifó final. Es remuntà la sala i primer amb perxa i després en escalada (G.E.B. i G.E.Rubí) van arribar fins el sostre de la sala superior i posteriorment en èpoques de sequera aconseguiren superar el sifó terminal afegint-hi un tram més de galeria, arribant a un recorregut total de 554m i desnivell de +58m.

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.