dilluns, 3 d’octubre del 2016

Mina dels Ratpenats (1)

Seguint una proposta de l'amic Joan Rosell i del grup d'estudiosos del patrimoni local de Sant Climent de Llobregat, el passat dia 12.05.16 vam fer una primera aproximació visitant la Mina petita de l'Arboç i un primer tram de la Mina dels Ratpenats en la que restà pendent el descens del segon pou.

Ha estat el passat 22.09.16 que vam poder fer una visita més complerta a la Mina dels Ratpenats, per l'Espeleodijous el grup era format per Ricard Alsina, Dolors Boter, Jordi Perera, Toni Robert, Joan Rosell i "Víctor". Vam disposar de la col·laboració del companys de Sant Climent Dora Luque i Jordi Gelabert.

En el llibre Els Minerals de Catalunya d'en Josep Mº Mata Perelló publicat el 1990 és citen diverses mineralitzacions dins del terme:

Hores d'ara ignorem si alguna de les citades correspon a la mina que localment és coneix com a Mina dels Ratpenats, El nom "actual" al·ludeix a aquest mamífers voladors que hi nien i surten a l'exterior a capturar la seva ració d'insectes.

Localització i accés


Galeries d'entrada i sector de l'Oblt
Després de la trinxera d'accés, la galeria del 18 m de longitud, tot just ens permet anar dempeus, fins que resta talladada per un pou d'uns cinc metres. A l'altra banda d'aquesta vertical el conducte, al que podem arribar en oposició, aviat és converteix en un cul de sac.
Davallat el pou, entrem al sector de l'Oblit, aquí un replà ens separa del segon pou, i per la dreta sobre un petit colze i la galeria dels Ratpenats de 12 metres de longitud.

...segueix en l'apunt de demà...

1 comentari:

  1. Voldríem remarcar que aquesta mina es en una propietat privada i que en les dues ocasions que nosaltres hi vam anar ens van acompanyar els amics del "Grup d'estudiosos del patrimoni local de Sant Climent de Llobregat"

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.