dimarts, 24 de maig del 2016

Visitant de nou algunes cavitats del fondo de la Pleta (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Avenc de la Pela
Aquesta cavitat té un pal de senyalització amb el nom d'avenc de la Pela, i alhora en pintura apareix el nom d'avenc del Fondo de la Pleta.
Aquesta menuda cavitat presenta un primer pou prou irregular d'uns 6 metres de desnivell que pot i de fet, alguns vam descendir i ascendir sense material amb una grimpada de dificultat mitjana.
Com ja heu vist en la primera imatge, vam trobar una escala d'elèctron penjada de la instal·lació i a més a més d'un ternal, eslinga, martell, punter, cordes, etc. tot un conjunt d'eines de desobstrucció que pel seu estat d'abandonament no semblava una tasca recent. Era una situació que recordava els treballs dels "Dalton" de manera que vam comunicar pel telèfon mòbil amb l'amic Josep Pastor que ens confirma que feia un any que un dels "Dalton" havia estat treballant en aquesta cavitat.

El buidat de tres o quatre metres respecte a la topografia presentava un apilament de blocs fent una paret sense consolidar, és la característica d'un treball en curs d'aquests infatigables desobstructors , Un forat a la base de l'excavació és veu continuar quatre o cinc metres descendents un tant irregulars, però un gran bloc encara l'obstrueix parcialment.

Amb la instal·lació "in situ" encara vam aixecar el bloc però calia completar la seva extracció o la fragmentació per facilitar el pas... és clar que sabent que era una feina d'altri ho vam deixar per tal que puguin continuar la seva tasca.

Imatges de la cavitat i dels seus racons concrecionats.

Mesures atmosfèriques

1 comentari:

  1. Hola compañeros. Soy Santiago Serrano, de los Dalton. Tan solo quería confirmar y aclarar, que sí, efectivamente, el material depositado temporalmente en esta cavidad, así como la desobstrucción del punto de máxima profundidad, y la exploración en sí que en ella se está llevando a cabo, son cosa nuestra. Y que a pesar de lo que pueda parecer, no, no se encuentra en absoluto en estado de abandono. Tan solo hace tres meses que estuvimos por última ocasión trabajando en la cavidad, y tenemos prevista una próxima batida el mes que viene. Sin embargo, los laboriosos trabajos de desobstrucción que en estos últimos meses nos han mantenido ocupados, se encuentran en las cotas hondas del avenc del Esquerrá. No son faena fácil, y nos privan de poder atender con una mayor regularidad otras exploraciones que, como el avenc de la Pela, tenemos en fase de desobstrucción. Desde estas líneas me gustaría hacer un llamamiento al colectivo espeleológico, solicitando su respeto hacia este material y los trabajos que desde hace décadas venimos realizando en numerosas cavidades del macizo de Garraf. A la par, pido disculpas por las molestias que a otros grupos o individuos puedan haber ocasionado estos materiales depositados temporalmente en algunas cavidades por nosotros. Permaneciendo fieles en nuestro compromiso de retirarlos una vez demos por finalizados nuestros trabajos en dichas cavidades. Por otro lado me gustaría aclarar también que, si bien este año no hemos podido renovar nuestra sección en la F.C.E, la S.E.S. del Ger de Sant Pere de Ribes, a sido por falta de recursos económicos, únicamente. Sin embargo, debo recordar, a fín de evitar malos entendidos futuros, que los Dalton continuamos permaneciendo activamente implicados y comprometidos en todas y cada una de nuestras exploraciones. Un cordial saludo. Santiago.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.