dilluns, 9 de maig del 2016

Protecció de l'avenc d'en Roca (1)

El projecte d'ampliació de la propera pedrera de el Telègraf representa un nou atentat contra un dels elements més preuats del patrimoni natural del relleu càrstic de Garraf-Ordal dins del terme municipal de Cervelló. Encertadament la Federació Catalana d'Espeleología ha engegat una campanya de sensibilització i informació dels singulars valors de l'avenc d'en Roca per aconseguir la paralització de tan insensata ampliació de l'activitat extractora i alhora destructora d'aquesta cavitat que mereix la figura més alta de protecció mediambiental.
Presentarem en aquestes pàgines la documentació que ens ha estat subministrada per en Pau Pèrez i en Francesc Miret juntament amb d'altres materials i orientació bibliogràfica per l'aprofundiment dels coneixements disponibles, per tal de facilitar que els nostres lectors tinguin consciència fonamentada de la insensatesa dels que intenten maximitzar el benefici econòmic de l'explotació de la pedrera ignorant o obviant la destrucció patrimonial que comporta.

 Informe de la Federació Catalana d'Espeleología


Recolçament de l'Institut de Biologia Evolutiva / CSIC Universitat Pompeu Fabra


Ratpenats

...segueix en l'apunt de demà...

4 comentaris:

  1. La plataforma ciutadana Cervelló Sense Pedreres acaba de comunicar el resultat de l'escrutini.

    Hem guanyat! 1037 vots de #NOalaPedrera

    Semblava impossible. Semblava impossible però hem guanyat!

    Després dels impediments per fer la primera paradeta informativa, després dels bloquejos per intentar fer la primera reunió oberta, després de les reunions amb l’alcalde Jose Ignacio Aparicio i els serveis jurídics de l’Ajuntament i de la seva visió estreta i restrictiva del decret de la consulta, després de les intimidacions de la policia local… Ho hem aconseguit!

    Aquesta nit hem aconseguit dues victòries: la primera és l’impressionant NO a la Pedrera. Un total de 1037 vots, un 85% del total. Hem aconseguit que el nostre missatge arribés a Cervelló.

    La segona és arribar als 1225 vots i superar el 15% de participació. Era el primer obstacle i l’hem aconseguit vèncer. El resultat que ha sortit avui de les urnes és vàlid i vinculant. Estic sense paraules per descriure l’alegria que sento.

    Només puc dir gràcies altra vegada, gràcies perquè no hauria estat possible sense la teva ajuda i implicació.

    Ara només queda que els polítics compleixin la seva paraula i al proper ple votin en contra del canvi d’ús dels terrenys i s'aturi definitivament el projecte.

    Enhorabona per l'avenc d'en Roca!!!!!!

    Lluís

    ResponElimina
  2. enguanyt una batalla pero no la Guerra. fomento contratacara

    ResponElimina
  3. La desaparició d'una especia de muricec no tindrà quelcom a veure amb la constant presència de visitants?

    ResponElimina
  4. La desaparició de qualsevol especie, majoritariament es deguda a la desparició del seu habitat, normalment degur a la cobdicia humana.
    Les visites s l'avenc d'en Roca son esporadiques degut a la dificultat del seu accés, i l'ubicació de les colonies, quan hi son, son fora de l'abast dels exploradors.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.