dimecres, 13 d’abril del 2016

L’Avenc de Can Castellet de Dalt (3)

...segueix de l'apunt anterior...

La continuació de la cavitat, d'acord amb la topografia publicada, segueix uns pocs metres mes tot diversificat-se en dos trams, però abans cal superar una gatera. 

En Toni s'hi aboca primer i en mig de l'estretor el mesurador d'origen dispara l'alarma, mostrant una mesura de 16%. Prudentment renunciem a visitar aquest darrer tram. Ja fora de la gatonera s'actualitza la lectura que ja dona uns 17,4% més confortables.
Probablement l'aire enrarit és correspon a l'espai confinat d'aquest darrer sector i l'acumulació dels resultats de descomposició de l'abundant matèria vegetal present en aquesta cavitat.
Aquí donem per finalitzada la nostra progressió i ens aboquem a analitzar les formes de la cavitat i a la recerca faunística.

Fauna
Recollim tant sols una de les trampes en bon estat però sense vestigis dels coleòpters cavernícoles que cercarem.
Pelvis i un fèmur, falta fer unes comparacions per dir l'especie que correspon. (M.Nebot)
Segons ens determina l'amic Miquel Nebot, les escàpules de la foto corresponen a:Gos (Canis familiaris), la forma en els carnívors es lleugerament rectangular, ma dreta, esquerra de la foto.
Cabra (Capra hircus), la forma en els herbívors es lleugerament triangular, ma esquerra, dreta de la foto.

Geoformes
La situació litològica és correspon amb uns conglomerats heteromètrics de l'Eocè.
Aquests conglomerats amb uns notables nivells argilosos, apareixen tan aviat polits com sobresortint segons la natura dels seus fragments, una bona part dels còdols de mides força desiguals presenten formes poc arrodonides, en alguns punts francament bretxoides.
Pels sostres i parets per acció de les infiltracions és localitzen formes litogeniques, i en algun cas una colada separada del sustrat per buidatge dels sediment que recobria.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.