dijous, 14 d’abril del 2016

Avenc de la Costa Llisa

Després de la visita a l’avenc de Castellar (31.03.2016), vam voler per aprofitar el temps i visitar una segona cavitat. Tot seguint les indicacions d’en Jordi Comas vam anar a la recerca del “proper” avenc de la Costa Llisa al Farell dins del terme de Caldes de Montbuy.
Situat a la mateixa cuneta de la pista i amb la boca petita, podia haver desaparegut, o be restar tapat ja que feia temps que hi havia un gran roc encaixat dividint l’entrada.
Després de donar-hi forces voltes per unes pistes interminables el vam localitzar. 
Semblava que si que és podia entrar, però amb dificultats... i sorpresa fou el Josu el primer en canviar-se mentre tothom s’ho mirava amb un cert escepticisme.

Efectivament fou el primer en entaforar-se, i no és que fos el més prim del grup.
Com que l'estretor feia difícil passar amb els estris de descens, vam optar per una instal·lació singular d'emergència, i despenjament des de la baga d'acoratge.
El pou, comptant amb l'abraçada amb el bloc, té quasi dos metres entubats i segueixen altres tres aèris, ja que petem al sostre d'una saleta.

La saleta en pendent té uns 10 metres de llargada per prop de 5 d'amplada. L'aspecte és circular amb un sostre més ferm de conglomerat i unes parets argiloses que han afavorit l'ensorrament. Tot el conjunt té un aspecte bretxoide i afloren arrels en el costat oest.

Fauna

La remuntada
Contràriament al que ens temíem la pujada fou fàcil i l'estretor del bloc tant sols en obligà a passar sense bosses ni més material que el imprescindible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.