diumenge, 6 de març del 2016

Cuevas de Sorbas

El carst en guixos de Sorbas és força conegut. Des de les primeres exploracions espeleològiques passant pels treball dels companys de la SIS de Terrassa, fins el relleu del espeleòlegs andalusos i de nombrosos estudiosos i científics com l'amic J.M. Calaforra que periódicament van aprofundint en el coneixement d'aquest relleu de formes singulars. Han aparegut diversos llibres, esplèndids reculls fotogràfics i guiatges per espeleòlegs i amants de les travessades subterrànies.

En paral·lel ha anat avançant la consciencia sobre la vàlua d'aquest patrimoni natural, i consegüent paralització de les pedreres més destructives, la declaració de Paratge Natural d'Interès i alhora un creixent turisme que ha donat lloc a una "industria" de empreses d'aventura.

Avui us presentem un fulletó de caràcter patrimonial i uns retalls prou didàctics extret de la pàgina Cuevas de Sorbas. Demà inserirem dos dels darrers treballs d'investigació sobre aquest paratge.

http://www.cuevasdesorbas.com/es/index.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.