dimecres, 10 de febrer del 2016

Els esfondraments del Borró. Sales de Lierca. (3)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Galeries
Les diverses morfologies ens mostren formes de dissolució-corrosió, empremtes de corrent, canals, una selecció d'espectaculars "pendants", sedimentació al·luvial, classificada, creuada, reompliments clàstics col·lapses, etc.  un veritable catàleg que denota una evolució amb diferents etapes, i que constitueix un interessant objecte d'estudi. Vam fer moltes fotos, però potser poques de la qualitat que és mereix el sistema; aquí inserim una selecció:

Fauna
Localització, determinació i catalogació faunística.
Incorporem aquesta esplèndida imatge de l'Agustí Messeguer sobre l'escorpí capturat pel Floren
Mesures Atmosfèriques

1 comentari:

  1. L´escorpi de la foto es el Belisarius xambeui, una especie lucifuga, que es troba tan amagada a la fullaraca o baix pedres a l´exterior com a dintre de les cavitats. Es cec, ( no te ulls) i está bastant despigmentat, presentan un color entre palid i grogenc, i arriba a tindre entre dos i tres centímetres, encara que el de la foto sembla un exemplar inmatur, ja que medeix menys de dos centímetres. El verí del seu fibló no es ni dolorós pel esser humá (experiencia propia). Oficialment es troba a la Garrotxa, encara que es troba també a cavitats de Terrades, (Baix Ampordá). Hi han referencies de troballes d´aquest escorpi a alguna cavitat de Aiguafreda (Vallés Oriental.
    Floren.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.