dissabte, 30 de gener del 2016

Mina-cova de Can Plans. La Garriga (3)

...continua de l'apunt anterior...

Vetes
Una petita mostra del reompliment d'una veta

L'embassament
Seguint el capbussament i contacte dels materials al final hi ha una bassa, en la nostra visita era seca amb senyals dessecació poligonal. El més sorprenent és que d'un forat artificial en el sostre d'aquest receptacle surt una un tub o mànega, que suposem destinada a xuclar des de l'exterior l'aigua que s'hi embassa. 
En aquest darrer tram tot està embarrat, fins i tot les concrecions del sostre.
El tub de "succió"
L'entorn
Ens trobem en un sector ben conegut pels afeccionats al minerals, que descriuen les cates, pedreres i mines com a sector de Valliverd. Segur que son prospeccions molt antigues d'una època en el terreny era molt més "humanitzat" i que avui nomès trobem rastres dels seus treballs.
Barrinada en la mateixa boca de la mina-cova de Can Plans
Paret de pedra seca per ter terrasses
Sots i enfonsaments alineats en la proximitat de la cavitat
Restes d'una porta, potser relacionada amb una font o conducció d'aigua?
Foro Minerales
Els gresos del Buntsannstein - Triàsic inferior
Foro Minerales



3 comentaris:

  1. Bon article i bones fotografies, encara que he de dir que les topografies que apareixen a aquest article son obra d'en Ferran Cardona (ECG) i de Josep Cuenca (GEB), sembla que algú d'aquest "Foro de Minerales", lloc on les heu tretes, s'ha encarregat d'esborrar aquestes dades de les mateixes. Un fet reprobable i de mala praxis d'alguns autors.
    Salutacions,



    ResponElimina
  2. Bon dia, amics. Soc en Ferran Cardona. Efectivament, aquestes topografies de mines son meves. La de la mina de Can Plans-1 la vaig fer amb el Josep Cuenca. Les altres les vaig fer anant amb els companys del Foro de Minerals, on tinc amics amb els quals he fet vàries sortides de recerca de mines per la zona de l'Alt Congost. Es a dir, que les topos les vaig fer en el marc de col.laboració amb el Foro Minerals, a qui vaig cedir les topos. No va ser el seu criteri posar els autors de les topos en publicar-les al seu bloc. Tant me fa, no li dono més importància. També, comentar que tinc d'altres topos de mines de la zona de l'Alt Congost, algunes d'elles molt amagades. Salutacions

    ResponElimina
  3. Torno a ser en Ferran Cardona. Posats a fer, si us ve de gust, un dia us convido a esmorzar a casa meva en Aiguafreda i després us porto a un parell de mines d'aquestes amagades que poca gent coneix. Son prou interessants.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.