dimecres, 2 de desembre del 2015

Mina Linda Mariquita (El Molar) 2.3

...Retrocedim cap a la galeria 5 i trobem un pou més considerable, tirem una pedra i fa un soroll sord com si caigues sobre fang. Instal.lem gastant el menys possible de corda i baixem un parell de lots, en Toni es penja i l'hi sembla que la corda no arriba...

Nivell -2
Tot i així tira avall i a mida que ell baixa la corda s'estira fins al fons del pou, uns - 22mts, Al llarg del pou i han alguns graons de ferro clavats a la roca i que estan completament rovellats i destruïts i que devien ser on asseguraven una escala de cable les restes de la qual estan al fons del pou. El rovell del cable i la pols que ha caigut del pou es el que hi hagi una acumulació de material tou que fa que les pedres que tiràvem fessin un so sord. 
Com que la corda frega pengem un sac de protecció
Hem accedit a la planta-2, allà mateix trobem un tercer pou on tirem una pedra i es veu que es ple d'aigua. Avancem per la galeria i trobem l'accés als ascensors, el terra està enfonsat en alguns punts i la paret de maons que separen els dos ascensors està esberlada, comprovem que la Planta -3 que segurament es una vintena de metres per sota està totalment inundada. 

Retrobem la continuació del pou de l'ascensor i continua més avall...però ja no tenim corda, i sembla que el fons està inundat
Fem una molt ràpida exploració seguin les restes de vies i anem trobant galeries a banda i banda on no entrem, desprès d'uns centenars de metres tornem enrere sense arribar a la fi de la galeria, ja no tenim més temps hi han companys que tenen que tornar a BCN a una hora prudent i la sortida serà llarga, a part necessitem la segona corda per assegurar alguns companys. 
La sortida va ser lenta per l'inexperiencia en la progressió vertical d'alguns companys, tot i així fa goig veure que les ganes d'exploració fan que la gent es foti pou avall sense cap experiència en la progressió per corda. Jo tinc la seguretat que aquesta planta es molt més gran i extensa que la planta -1 i hem queda el rau rau de tornar-hi i fer una poligonal. Caldria fer una reinstal·lació al mig del pou 1 per accelerar l'accés. I al pou 2 cal una reinstal·lació immediatament a la boca i un altra a mig pou.

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.