divendres, 3 de juliol del 2015

Cova del Brugal (1)

El passat 18.06.2015 un grupet de l'Espeleodijous vam fer una visita a la cova del Brugal (o dels Brugals) en el municipi de Sant Esteve de la Sarga en els estreps del Montsec. L'equip era format per nou amics: Ricard Alsina, Dolors Boter, Pere Cantons, José Hidalgo, Jaume Julià, Jordi Perera, Toni Robert, Antoni Torra, i “Víctor”.

Antecedents

Situació
Just en les immediacions de la cavitat en Pere ens fa aturar per mostrar-nos el santuari de la Mare de Déu de Fabregada a l'oest del poble de Sant Esteve de la Sarga, ara és una ermita aïllada. Es tracta
d'un petit i alhora bonic edifici romànic del segle XII, amb nau amb coberta de canó, lleugerament apuntada, absis semicircular i una petita espadanya sobre la paret de ponent.
Remprenem la marxa i poc més endavant en una corba trobem lloc per deixar els vehicles. L'aproximació pel dins del bosquet està fitada i s'arriba en cinc minuts a peu, just en la llera d'un petit torrent. 
D'acord amb la llegenda del mapa geològic ens trobem en terreny cretaci del Maastrichtia. Els materials alternen entre gresos i calcarenites localment bioclastiques i lutites.

Fauna i mesures atmosfèriques

...segueix em l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.