dimarts, 12 de maig del 2015

Mina Linda Mariquita. El Molar (1.2)

Segueix de l'apunt d'ahir...

Dels diversos nivells de fondaria d’aquesta explotació minera nosaltres entrem pel que denominen “el socavón”. Pimerament cal baixar un pou d’uns tres metres que superem còmodament gràcies a l’escala desplegable que porta del Xevi.

Seguim per una galeria que als pocs metres per la seva reduïda dimensió ens cal avançar a quatre grapes. Ràpidament recuperem la que serà la tònica habitual, unes galeries que com a mínim permeten avançar amb comoditat (1m d'aplada per 2m d'alçada) amb eixamplaments i bifurcacions diversos.

La visita d'aquesta exploració minera és força complexa. Nosaltres no disposaven d'un mapa de les galeries i en vam dedicar a explorar els diferents túnels, mentre un grup assegurava la capçalera del pou que  ens conduís a un nivell inferior.

En en "segon" nivell tornem a trobar diverses galeries i bifuracions, algunes finalitzen en ensorraments, d'altres en pous que caldria baixar per continuar la visita, i arreu mostres de les obres i eines utilizades per l'explotació.


...continua en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.