dimarts, 19 de maig del 2015

Avenc Pompeu Fabra. Vallirana (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Situació
La pista del pla d'ardenya queda interceptada per un cadenat just a la vorera de l'esvoranc de la pedrera. Cal seguir uns 300 metres cap al S-SW i a l'esquerra superant un gran bloc és localitza la cavitat a les coordenades UTM ETS89 X:409646, Y:4579298 i Z: 450 m.

Descripció 
La boca és presenta com una petita depressió rocosa, en un extrem de la qual s’obre un primer pou de 5 metres. Continua un pas estret en dos trams consecutius en el cal trobar el posicionament adequat per superar-lo amb relativa comoditat. Seguim baixant uns petits ressalts el darrer de 3 metres que porten fins a un pou de 9 metres. Continuem per un pou de 23 metres, quan hem baixat uns 5 d'aquest pou fent un franqueig cap a l'altra banda del pou on remuntant una mica trobarem una finestra molt estreta que dona accés a la via ERE.
Retornant base del pou de -23 metres tenim tres obertures, un petit pou que s’acaba als 4 metres, un altre que ràpidament es fa impenetrable i el tercer que és la continuació i que en dos salts de 2 i 4 metres, dona a una petita sala amb molta formació. D'aquí surt un pou de 12 metres que ens situa en un balcó a -64 metres que constitueix l'accés a la darrera vertical de 25 metres que ja no vam baixar per manca de material suficient per una instal·lació adequada... ni plaques, ni oxigen, i gairebé sense ganes, ja que fins aquí només vam arribar quatre... la resta de companys ja havien decidit anar a la recerca d'altres cavitats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.