dimarts, 31 de març del 2015

Barrenc del Pla de Périllos (2)

...continua de l'apunt d'ahir...

Aquest 26.03.2015 vam ser nou els companys agrupats en l’Espeleodijous que vam anar de visita al Barrenc del Pla de PérillosDolors Boter, Manuel Cano, Pere Castells, José Hidalgo, Jaume Julià, Xavier Martínez, Jordi Perera, Toni Robert i "Víctor".

Ens plau donar les gràcies a l'amic de Perpinyà, Nico Alemany que va fer les gestions oportunes per tal d’aconseguir el vistiplau al nostre projecte de visita i especialment per facilitar-nos accés per la segona boca, l’Aven des Trois Lundis, que els companys de l’ESR van desobstruir, equipar i protegir amb un tancament amb pany.

Vam fer dos grupets per tal d'entrar alhora per les dues boques.
Contorn de l'espai subterrani del Barrenc del Pla de Pèrillos i punts topogràfics sobre l'ortofoto, segons aixecament de l'ESR
Barrenc del Pla de Périllos
L'entrada per la boca principal, és un bonic pou de 37m (o 38m segons per on l'ataquem) amb unes dimensions inicials de 3x5m que és pot davallar per diversos punts. Hi ha unes acurades instal·lacions per escometre el descens segons optem per una vertical més o menys aèria, en tot cas als -12 ja sortim a la gran sala de 130m de longitud per una amplada de 60m.
També teniem el propòsit de fer unes bones fotos de la gran sala, però no va ser possible.

El primer problema per fer adequadament aquesta feina va ser que ens van fallar els fotògrafs, el que ho tenia tot preparat per representar aquest gran volum, a darrera hora no va poder incorporar-se a la sortida, i els altres no disposarem de la potencia lumínica suficient, i per acabar-ho d'adobar tot el que podia fallar va fallar, comandaments inalambrics insuficients, flaixos de poca potència, cable de connexió que no sincronitzen, sense trespeus per fer "open flash" etc. ...total que caldrà tornar-hi.

Mesures atmosfèriques

Fauna i restes

Inscripcions singulars

Fotografies d'en Victor Ferrer
Gràcies a l'amable autorització de l'amic Víctor Ferrer, ens plau inserir les pàgines que dedica a aquesta cavitat en el seu magnífic llibre Grandes Cuevas y Simas del Mediterráneo:

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.