dijous, 19 de febrer del 2015

Escuain 2014 (4 de 7)

NOVES EXPLORACIONS AL C-9
Galeries de la Sala Gran

Des de la cruïlla, en sentit ascendent entrem a la sala Gran, a la base del primer pou seguim cap a munt, després d'un repeus arribem a galeries no topografiades, seguim pel curs actiu fins a un pou. Creiem que l'aigua proveu de la zona de la Pleta d'os Flaixins (C-57) però, per a confirmar-ho hauriem d'escalar i continuar a munt

Del p5 en sentit ascendent la galeria es divideix en dos, una activa i l'altra fòssil. Deduïm que l'aigua que es perd en aquest lloc ressorgeix a la zona del primer Bivac, doncs, n'hi han espits vells que demostren que aquesta galeria ja fou explorada, però no es va fer la topografia.
Meandre Dani - Jesús

Aquest meandre fou explorat als anys 80 sense topografiar.
A la base de la sala Gran s'ha de buscar en el lateral oriental la continuació. Trobarem el primer pou, continuarem fins a la base de p15, i al seu extrem, sala en rampa, baixarem pel costat, p10, fins a una sala més gran que dóna accés a altre pou.
Galeries Noves del Primer Bivac

En aquest sector hem fet topografia i continuant l'exploració d'una galeria fòssil. Aquest també va estar explorat anteriorment.

Galeria Archi - Miguel

Des de la gran Sala continuem per la galeria principal en sentit descendent. Baixarem diversos pous fins trobar una galeria activa. A la cruïlla s'ha de continuar a munt, passarem per una finestra per entrar a la sala Archi - Miguel. Baixant un petit pou, a la base del curs actiu, ens ha quedat pendent una escalada d'uns 20 m.

Connexió Luís Marquina (C-9/C-20)

A la cruïlla de la galeria activa que dóna accés a la sala Archi - Miguel continuem en sentit descendent, baixant p40 i p7, a prop ens trobarem la sala de connexió Luís Marquina. Es tracta d'un pou de 30 m, a prop d'aquest es troba el tercer Bivac





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.