dimecres, 18 de febrer del 2015

Escuain 2014 (3 de 7)

Nova connexió C-13, C-20 i C-9 per galeries fòssils

A pocs metres de l'encreuament del bivac 2012 haurem de grimpar per accedir a un nivell de galeries superiors
Un cop al meandre superior continuarem per galeries ascendents. Després de superar una estretor trobarem un p19 baixant fins a la sala Pep Mula
Després d'aquesta sala anirem fins a la sala Lamiana. Continuarem descendint fins a la capçalera d'un pou. Anirem cap a la sala Doble Y, seguint en sentit ascendent. Continuant per galeries inferiors trobem la sala Auriga, on es precipita una cascada.
Així, arribarem a la capçalera d'un p30. El mes de septembre accedint des del C9 van confirmar que aquest pou és la nova connexió, Luís Marquina, entre el C-20 i C-9.

Vam decidir de dedicar aquesta galeria al nostre benvolgut company Jordi Yherla Santaolalla que en aquests dies del mes d'agost va establir el rècord d'Europa de fondària en espeleobusseig a la font d'Estramar al Rosselló.
Meandre de los 4 Fantásticos (C-20)

Aquesta zona es va començar a explorar l'any 2013. En aquest sector trobem dues galeries, la superior activa i la inferior fòssil.

Abans d'arribar a la sala Ratpenat trobem el meandre desfonat, si baixem 7 m entrem al meandre inferior. En sentit ascendent trobarem el riu que du fins a una sala amb una cascada, en aquest punt l'exploració resta pendent de realitzar l'escalada.

A la sala Ratpenat s'han trobat excrements que ens sembla que poden ser de quiròpters. Des d'aquí, seguim remuntant per un meandre més estret. La galeria es divideix en dos, una ha quedat sense explorar.   
 Es gira el temps, amb pluja i fort vent
Però les exploracions continuen, tant a l'exterior com a l'interior

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.