dissabte, 17 de gener del 2015

La cova de la Rabosa (1)

De nou anem de visita fotogràfica a aquesta bella i clàssica coneguda nostre: la cova de la Rabosa a El Perelló. Després d'aquestes dues setmanes de festes, amb dimarts d'activitat espeleològica, recuperem la "tradició del dijous", fou el 8.01.2015, Érem set companys de l'Espeleodijous: Dolors Boter, Pere Castells, José Hidalgo, Floren Fadrique, Jordi Perera, Toni Robert i "Víctor".

Situació
De la carretera de El Perelló a Rasquera en el km. 12,500 surt a l'esquerra una pista que segueix l'antic camí dels Eixoriguers. Trobarem trencalls que s’acosten als masos propers, sovint amb accessos protegits per cadenats. 
Traçat de la pista segons les dades del GPS d'en Jordi Perera
Cal anar seguint la pista mes fressada fins la Bassa de la Serra de la ParetAquí caldrà deixar els vehicles i continuar a peu uns 20 minuts.
Primer ens acostem al proper barranc, on trobem prop d’unes arnes abandonades, dues senderes, una baixa al fons de la barrancada per remuntar pel vessant dret, nosaltres recomanem seguir l’altre alternativa que s’acosta a la capçalera del torrent i remunta en diagonal fins al fil de la carena del proper i pregon barranc Clot del Pastor. Son uns camins poc marcats, però unes freqüents fites petites i més allunyades, d'altres més grans, ens orienten fàcilment.
Just al bell mig del carener en un collet incipient localitzarem les restes d’un tancat de pedra seca. Des d’aquí cal baixar uns 20 metres de desnivell pel vessant oposat, ja en vistes del Clot de Pastor. Fàcilment trobarem la primera boca de la cavitat, on hi ha un petit replà per ultimar els preparatoris per entrar.
Fragment del mapa geològic 1: 50.000 (ICGC)
... segueix de l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.