dilluns, 22 de desembre del 2014

L'avenc del Muronell (1)

El 23.10.2014 anarem a visitar aquesta coneguda cavitat del massís conglomeràtic de Sant Llorenç del Munt, però la manca d’oxigen detectada a partir del primer fraccionament (pel mètode de l’encenedor) detura la nostra progressió habitual... tot i això tres companys van baixar i pujar ràpidament ( Toni, Antoni i Ricard). En conjunt vam anar-hi 11 amics de l’Espeleodijous: Ricard Alsina, Dolors Boter, Pere Cantons, Teresa Hernàndez, José Hidalgo, Jaume Julià, Miquel Nebot, Jordi Perera, Toni Robert, Antoni Torra, i “Víctor”.
Turó del Muronell
Novament hi tornem el 11.12.2004, aquest cop anem equipats amb un detector d'oxigen, clar que el temps ha canviat molt, i de la xafogor de l'anterior intent, ara passem a un dia molt més fred. Segur que això activa una ventilació que “normalitza” les condicions ambientals de la nostra progressió. Aquest cop el grup de l’espeleodijous som 12: Dolors Boter, Manuel Cano, Pere Castells, Úrsula Garrido, Teresa Hernàndez, José Hidalgo, Jaume Julià, Miquel Nebot, Jordi Perera, Toni Robert, Antoni Torra, i “Víctor”.

Descripció de la cavitat
Fragment de Los fenómenos Cársticos de la falda SE, de La Mola. Sant Llorenç del Munt (provincia de Barcelona) por Oscar Andres Bellet y Luis Muntan Engberg. Speleon IX núms 1-2 pag. 3-21

Mesures atmosfèriques
En la segona visita i amb una climàtica prou diferent s'encenien els encenedors i la mesura de interior O2 era de 19,9 i una temperatura de 13,8º havent-se "normalitzat" l'atmosfera subterrània.

Fauna

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.