dijous, 13 de novembre del 2014

Biologia Subterrània

Cada cop mes els estudiosos de la biologia subterrània ens parlen d’aquesta fauna especialitzada que va estar localitzada inicialment les cavitats dels carsts i que a mesura que s’ha anat estudiant el medi subterrani superficial, els intersticis rocosos, els esbaldregalls, etc. s’ha trobat igualment colonitzat.

Fins i tot alguns ens diuen que precisament els materials carstificats calcaris en funció dels processos de dissolució i precipitació que alhora que engrandeixen els espais fissurals els recristal·litzen no son els llocs més idonis per la còmoda circulació i proliferació de la microfauna. La conclusió sembla que ens porta a considerar que si s’han descrit tantes noves especies en les cavitats ha estat per la facilitat d’accés que les seves dimensions permeten l’exploració humana. Ara que es van desenvolupant les tècniques per estudiar la fauna del sol i del vastissim mon intersticial alhora s’ha obert un enorme camp en el terreny de la investigació i un nou espai en la mentalitat dels investigadors. 

Ens plau inserir un molt interessant article sobre aquesta temàtica que amb un clar objectiu pedagògic ha estat publicat en la prestigiosa revista Speleologia editada per la Società Speleologica Italiana. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.