diumenge, 10 d’agost de 2014

Canadà. Carst i coves (2)

...continua de l'apunt d'ahir...

No existeix al Canadà, una federació estatal d'espeleologia, tot i que publiquen una revista "nacional", la Canadian Caver.

Hi ha nombroses organitzacions espeleològiques, en ciutats i regions, d'entre elles probablement la més propera a l'àrea de les Rockies és la d'Alberta.

Les Grans Cavitats del Canadà

1 comentari:

 1. Hola
  A la zona de Canmore-Banff la cavitat mes accessible es Ratsnest Cave, administrada per l'empresa Canmore Caverns, la visita amb guia per turistes costa un minim de 100 dolars per unes 4 hores o mes si es vol fer rapel. Als espeleolegs que soliciten permis per visitar la cova pel seu compte no se'ls hi cobra res.

  El problema de les Rockies, es que les cavitats estan en zones molt elevades i de dificil acces, totes tenen caracteristiques d'alta muntanya i no son aptes per a principiants. A part que aqui les distancies i aproximacions son molt grans, per aixo RatsNest sol ser la mes assequible tot i ser de caracteristiques practicament identiques a la Fou de Bor.

  El Heavy Breather System ( referit en aquest article ) es una zona d'exploracio molt interessant, pero esta litertalment on Deu va perdre l'espardenya, i es recomanable anar amb locals o ben preparat ja que cal endinsar-se en un bosc 60 km i acampar en una zona remota sense cap tipus de cobertura i plagada de ossos i pumes.

  Castelguard Cave, la mes llarga de Canada, es troba dins el parc Nacional de Banff i cal un permis especial del parc. Aquesta cavitat nomes es pot visitar a l'hivern, ja que l'acces es fa per una sorgencia amb alt risc de crescudes. A l'hivern, quan les temperatures baixen de -20, el riu interior es congela i es pot accedir sense perill, tot i que cal soportar un bivac a aquestes temperatures i una aproximacio de quasi un dia.

  Si algu esta interessat la Alberta Speleological Society es troba cada quinze dies en un Pub de Calgary i es un bon lloc per entrar en contacte amb espeleolegs locals.

  Per a mes informacio si algu esta interessat a venir a la zona d'Alberta a fer espeleo o alguna altra activitat podeu contactar directament amb mi.

  Marc Navarro

  (aquest text no te accents per estar en un teclat angles)

  ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.