dimecres, 18 de juny del 2014

Accident a -1.000 (2). Desè dia de rescat.


...segueix de l'apunt del passat divendres...
http://espeleobloc.blogspot.com.es/2014/06/accident-1000m.html

Una seixantena de socorristes amb el lideratge del grup de socors alemany Bergwacht-Bayern, amb equips italians, austriacs, croates i suïssos s’ocupen des de la nit de divendres pel transport del ferit. A causa dels nombrosos obstacles i la gran distància fins la boca, les operacions de rescat és desenvolupen en etapes intercalades amb períodes en què la víctima pot dormir mentre que els metges i equips de rescat fan torns. Dilluns, s’arribà al bivac de -700, dimarts a la tarda a -450 en transit per un llarg i estret meandre cap el bivac 1.

El més tècnic i el més delicat de la intervenció d'emergència és el que s'està afrontant ara. Afortunadament, la condició del ferit és estable i les condicions climàtiques a la zona són bones, el que permet eliminar el risc d'inundació que podria complicar l'operació de rescat, ja que diversos passos verticals estan regats per cascades. 

Vídeo-resum de les operacions de rescat.


Repercusió en la premsa en català. La Vanguardia 17.06.2014 / Tendències p. 28 

Transportant el ferit per passos estrets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.