dijous, 22 de maig del 2014

Cova de les Cambretes

Les dificultats per retrobar les cavitats de la Torre de Milà (Aiguaviva, Montmell), que a l’igual que en d’altres indrets poc concorreguts de les nostres muntanyes, és deu bàsicament a la combinació de l’augment de sotabosc i l’absència de pasturatge, que fa que es desdibuixen els antics camins i que la vegetació només ens deixa veure les petites boques d’aquestes cavitats fins que literalment hi som a sobre.

Però la constància, gairebé l’obstinació, no té límits i és així que els companys Josu i la Lluïsa han localitzat la cavitat que encara no havíem pogut retrobar: la cova-avenc de les Cambretes.
 
Es troba a frec del cingle S de la Torre de Milà, no gaire lluny de l’avenc dels Pinyerets; de la seva boca surt l’única figuera dels voltants.
Té dues boques d'accés, una horitzontal molt estreta i una altra que per un ressalt vertical de 5 m s'arriba a una sala de 15 x 3 x 5 m; segueix una galeria descendent que va minvant conforme s'avança, seguidament el sòl pren l'horitzontalitat i el sostre s'aixeca, per als pocs metres fer-se impracticable per la seva estretor.

Notes anteriors a l'Espeleobloc sobre les cavitats de la Torre de Milà:


Imatges i posicionament:
Josu Riezu i Lluïsa Mengual 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.