divendres, 4 d’abril del 2014

Avenc de la Codoleda (3)


...segueix de l'apunt d'ahir...

Galeries superiors d'enllaç


La visita de l’Espeleodijous
Ja son més de 250 sortides setmanals de dijous d’aquesta agrupació oberta d’espeleòlegs, majoritàriament veterans,  que tot i mantenint la seva afiliació al seus grups d’origen participen en aquests activitats. Amb el temps s’ha anat consolidant un subgrup dels més habituals que desenvolupem unes activitats força característiques, que consoliden un llibertari sentit de pertinença, i que produeixen un cert gaudi intel·lectual pels que tenim una certa curiositat sociològica.

Veiem la seva cristal·lització en aquesta sortida.  
-          No hi ha un esquema directiu de l’activitat, però tothom sap que l’objectiu principal de la sortida és visitar una cavitat en companyia d’amics amb interessos diversos (bio, paleo, morfo, foto...) i si resulta convenient, publicar una noteta a la xarxa que serveixi alhora de petita “memòria” i de divulgació i orientació  pel col·lectiu espeleològic.
-          Cadascú afronta la visita segons les seves apetències, capacitats i interessos, això si, tots vetllant per la seguretat en general i particular (cop de mà als més “febles”). En aquesta visita, dels 10 participants, tres van fer la travessa des de l’entrada superior a la inferior; quatre la van realitzar en sentit boca inferior – boca superior; un va entrar i sortir per la boca inferior; i dos van renunciar a l’exploració per no voler forçar la seva estructura corporal per superar les estretors. Cap problema, tothom a gust.
-          Els que fotografien creativament, troben,  gairebé sense demanar-ho, la col·laboració dels necessaris “figurants” i porta-flaixos. Els que s’apressen a instal·lar les dificultats utilitzen material de diversos orígens i meravellosament un cop desintal·lat, tothom s’esforça a retornar-lo als seus propietaris respectius. Els que romanen a l’exterior o ja han sortit, estan amatents a ajudar als que surten durant el temps que calgui i que habitualment son força hores (mig en broma però normalment cert, si hi ha bona feina fotogràfica no s’avança a mes de 30 metres per hora).
-          Finalitza la sortida escollint una propera activitat, tot partint d’una llista de cavitats de possible interès valorada pels assistents, però tenint en consideració les disponibilitats de cadascú.

Seguidament, via correu electrònic, és comunicarà la proposta, és faran grups segons els diversos punts de sortida i vehicles dels que han confirmat la participació, i s’acordarà un punt i hora de reagrupament i esmorzar en la proximitat del relleu escollit.
En conclusió: una auto-organització col·laborativa, responsable, de suport i respecte mutu.

Racons concrecionats


                                                        El pessebre

                                                        Petit conducte lateral

                                                    Microestructura de descalcificació



Fauna

...segueix en l'apunt de demà...



3 comentaris:

  1. Estic d'acord amb el comentari sobre "la visita de l' Espeleodijous" i afegeixo que és del tot gratificant participar amb aquest grup de persones.

    ResponElimina
  2. Felicitats per aquesta marxa que porteu.
    Malgrat que no faig massa “espele”, gaudeixo molt de les activitats que compartiu en el bloc. Salut!

    ResponElimina
  3. Tan sols han sigut tres o quatre cops els que he tingut el paler de gaudir de la vostre companyia, però per poc que pugui en seran mes.
    Salut.

    Xavier

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.