divendres, 14 de març del 2014

Cueva Güerta

L’asturiana Cueva Güerta (Fresneu) és una de les cavitats més interessants del Principàu d'Asturies. L’any 1968 vam aprofitar un descans en la campanya del Cornion i vam fer un primer recorregut d’aquesta xarxa que suposàvem que superaria els 10 kilòmetres de recorregut. Els treballs continuats del G.E. Polifemo i posteriorment de tot el col·lectiu espeleològic asturià van documentant detalladament el que coneixem d’aquesta important cavitat.
Fou declarada Monumento Natural por el Principado de Asturias el 2002 i Zona de Uso Restringido Especial el 2011. Actualment, el seu tram inicial de 300m està condicionat per la visita turística.


Disposa d’un blog dedicat que podeu consultar en la següent adreça:

En aquesta nota inserim un article d’en Adolfo Eraso amb fotografies d’Ute Mueller recollit en “Mundo Subterráneo” de ENRESA (1994) i la memòria de la darrera campanya del Colectivo Asturiano de Espeleólogos (2013)



1 comentari:

  1. Hola,
    Cueva Güerta es un proyecto abierto a todo el mundo donde intervienen espeleólogos asturianos, leoneses, cántabros, gallegos, madrileños y catalanes. Así, estáis todos invitados a participar en los trabajos de topografía, revisión, fotografía y vídeo de la cueva. Sólo tenéis que solicitar la entrada en el foro y poner un post https://groups.google.com/forum/?hl=es#!forum/cueva-guerta

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.