divendres, 24 de gener del 2014

Visita a l’Avenc del Pla o de Pratdip (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Segona visita
Hi tornem al diumenge següent, dia 12 de gener amb l’ Enrique i la Quima del Centre Excursionista de Sant Boi, uns amics entusiastes de l’espele i amb els que sovint sortim junts.

Mentre ells gaudeixen fent fotos, nosaltres emprenem el segon motiu pel que hem decidit tornar i fer una feina de la que seguidament os fem partícips.

Os assegurem que hi ha tal quantitat de carbur repartida per tota la sala, que serà poc menys que impossible fer que algun dia torni a lluir tal i com tindria que ser.

Vàrem recollir uns 15 kg. de deixalles, però que en el cas del carbur, poc es nota .
Volem pensar que avui en dia hi ha moltíssima més conscienciació, i que la pràctica obsolescència del carbur, ha fet que no sigui tant freqüent veure aquests “panorames” que ens entristeixen.

Realment és molt desagradable trobar aquests indrets tant bruts, i pensem que també forma part de la nostra obligació com a espeleólegs, el poder col.laborar a la conservació en la mesura de les nostres possibilitats.

Properament hi  tonarem a fer una altra tasca de neteja, en la que portarem un raspall metàlic, per intentar  treure el carbur que està literalment “soldat” a les pedres, i una escombreta per recollir-lo. Aprofitem per demanar a qui ens pugui aconsellar alguna altra forma de “desincrustar” el carbur, que ens ho faci saber als comentaris de què disposeu al final de l’article.

Imatges i text: Juli Serrano i Montse Roca

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.