dilluns, 11 de novembre del 2013

La cova de Castañar

Aquesta excepcional cavitat extremenya que conté unes concrecions aragonitiques tan excepcionals que ha constituït un dels elements bàsics de la tesi doctoral de Rebeca Martín García presentada aquest any 2013 a la Facultad de Ciencias Geológicas (Departamento de Petrologia y Geoquímica) de la Universidad Complutense de Madrid, amb el títol de: La diagésis de los espeleotemas de las Cuevas de Castañar, Caceres y Basajaún, Navarra. 
En aquest post inserim un dels treballs de detall que s’inclouen en la dita tesi. 
 Actualment la cavitat, considerada Monumento Natural, està sotmesa a un règim estricte de visites on cal utilitzar vestimenta i equipament controlat i desinfectat per evitar l’entrada de contaminants. 
Existeix un centre d'interpretació situat a l’exterior de la cavitat que compta amb unes extraordinàries reproduccions/escultures obra de l’artista Angel Febrero.
Recreació d'una formació, destinada al Centre de Interpretació

Agraim a JM. López l’amable autorització per inserir les seves imatges, publicades inicialment al seu bloc “El vuelo del Onocròtalo” a: http://onocrotalo.blogspot.com.es/ 



Articles anteriors en l’Espeleobloc:
http://espeleobloc.blogspot.com.es/2009/01/estudi-atmosferic-de-la-cova-de.html http://espeleobloc.blogspot.com.es/2009/04/la-cova-de-castanar.html

2 comentaris:

  1. Excel.lent article i cova. Encara s'em posa la "gallina de piel" al recordar-la. Tinc ganes de tornar !!1

    ResponElimina
  2. Un placer ver mis fotos tan bien acompañadas

    Felicidades por el blog

    Un saludo

    José Manuel López

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.