dijous, 1 d’agost del 2013

Cova de la Torre (2)


El passat dijous 25.07.2013 el grup dels Dijous ens quedàrem per un dia sense el nostre líder, en "Víctor", així que per un cop poguérem anar a gaudir d'un banyet estiuenc fugint de les calorades de sortides anteriors.
Forem 9 en aquesta ocasió: P.Cantons, P. Castells i germà, J.Julià, J.Hidalgo, J.Perera, T.Torra, M.Conesa i J.Pastor. Però sembla que no hi ha manera de lliurar-nos de les tasques espeleològiques, i inclús des de la distancia en Víctor ens dirigeix via telepàtica. Ara fa poc més de 3 anys que vàrem buscar sense èxit la Cova de la Torre, a Sant Feliu de Pallerols (vegeu post http://espeleobloc.blogspot.com.es/2010/07/cova-de-la-torre.html del 01.07.2012); doncs bé, en aquesta ocasió hi anarem directes i sense error. Aprofitàrem aquesta visita per topografiar una cavitat que en l'anterior intent vàrem trobar, i com que no en teniem prou de feina, hi afegírem un altre cova inèdita també. Les anomenem Coves de la Torre 2 i 3.

La Cova de la Torre.


Coneguda de sempre per la gent de la contrada i visitada amb asiduitat, va ser estudiada i publicada per la SIE l'any 1973 a l'Espeleosie 14.





L'accés a la cova és fa superant un petit resalt de mig metre des del riu mateix, i trobem una reixa de ferro oberta. Degut a les recents pluges el riu Brugent baixava tèrbol, i a la gal.leria de la cova hi havien restes del cabal que segur hi havia passat.




La gal.leria inferior la trobem amb força fangueig:






Les parts "aèries" de la cavitat, i la gal.leria penjada per sort estaven lliures de fang i tolls:









Les Formacions.

Els travertins en que s'ha format aquesta cova ens dona tot un seguit de formas curioses i enrevesades:









...segueix al post de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.