dimarts, 2 de juliol del 2013

Cova de Rialb 3. (Freser 3)

... segueix del post d’ahir...

Com be sabeu la cova de Rialb , de fàcil accés, deu de ser de les més conegudes del país, ja que el tren cremallera que puja per la vall de Núria, podríem dir que la “travessa”. Ha estat objecte de campanyes arqueològiques; una increïble “experiència” –fora del temps- d’en Emili Reyes; campanyes de neteja coordinades per la Departament de Ciències de l’Escola Catalana d’Espeleologia, etc., i també l’escenari d’un EspeleoCat Tallers de Biospeleologia (FCE)
Arribats a l’aparcament, just a la vista de la cova, comprovem que en aquesta època de vacances escolars, els casals i colònies d’estiu, utilitzen la cavitat per fer “descoberta de l’espeleologia” i condueixen una multitud de canalla impressionant.
Quatre components d’aquest dijous, decidim alleugerir el grup i ens anem a la recerca d’unes mines properes.
Com que el Pere ja ha somiat/visualitzat les fotos que vol fer a la cova de Rialb, els altres, nou companys s’apresten a col·laborar en aquesta pacient tasca. Aprofito per fer explícit l’agraïment del Pere a tots els abnegats “suporters” de flash i “figurants” que no tant sols fan possible l’obtenció d’imatges, sinó que vol destacar que amb justícia, els resultats son l’obra de tots i que legítimament tots es poden considerar autors.
Restes ossis
La paret "d'aillament" de l'estada d'en Reyes -103 dies- (EspeleoReflexiones.blogspot.com)
Agraïm a la Dolors Boter i al Toni Robert, les següents imatges en B&N de la neteja posterior a l’estada de l’Emili (1973), buidatge amb mànega de la bassa subterrània per constatar la sorprenent presència d’una truita de riu... que suposem que podia formar part del rebost de la permanència.

Articles anteriors sobre la cova de Rialb a l’Espeleobloc:

... continua en el post de demà...

1 comentari:

  1. És una cova difícil de fotografiar pel color molt fosc de quasi tots els llocs, però els vostres resultats són molt bons.
    Lluís

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.