dimarts, 7 de maig del 2013

Cova de l’Orri (2)


Aquesta cavitat presenta’una estructura força simple, essencialment es tracta d’un únic conducte visitable d’un centenar de metres de longitud que segueix un eix de fracturació W-E. Però un considerable procés de diverses etapes d’ensorraments, que afecta indistintament a la roca encaixant i als potents massissos estalagmítics d’anteriors etapes, reomplen i modifiquen la galeria creant conductes i saletes entre aquests amuntegaments clàstics.

Els autors de la topografia recent li assignen 157m de recorregut i 6 de desnivell.


La cavitat no presenta dificultats d’exploració, exceptuant un ressalt de 4 m a l’entrada on és recomanable utilitzar una corda per major seguretat, i un parell d’estretors on arrossegar-se. Precisament aquesta facilitat d’accés deu de ser la causant que moltes de les concrecions lamentablement hagin estat vandalitzades per gent sense respecte per la conservació del patrimoni natural...tot i això, la cavitat conserva un esplèndid recobriment litogènic, amb racons força interessants com tindreu oportunitat de veure en aquesta sèrie d’articles.

Tres mostres del costum pressebrista

 ...segueix en el post de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.