dimarts, 21 de maig del 2013

Coll de Pal (2) la cova dels Eugassers

 ... segueix del post d’ahir...

La cova dels Eugassers
Aquesta petita cavitat, considerada d’escassa importància ja que només té 60m de recorregut i 8m de desnivell ja havia estat visitada per nosaltres força anys enrere. Però en aquesta nova visita, hem sabut trobar-hi aspectes molt interessants, potser direu que estem aprenent a veure, i és ben cert, obtenim una sabia compensació, ara que com a conseqüència natural d’anar sumant anys (i disminuir l’aptitud física), anem mirant mes pausadament, i veiem millor el que ens envolta, i si,  podem assegurar-vos, que cada cop fruïm més amb els petits detalls, d'aquest meravellós món subterrani. 
D’entrada cal fer una grimpadeta de 3 metres per arribar a la boca, evidència l’antiguitat de la cavitat que ha quedat penjada per l’evolució del relleu. Segueixen pocs metres de galeria còmoda fins que fa dos girs pronunciats on una estretor ens obliga a superar el pas gatejant. Continuem per una galeria estreta però que ens permet avançar de costat i drets fins que la galeria adiaclasada presenta un desnivell de poc mes de dos metres, que cal davallar i remuntar tot seguit amb una fàcil oposició. Finalment la galeria desemboca en un espai mes ample i d’uns 20m de longitud, que resta tancat per ambdós extrems.
Per la seva estructura podriem considerar-la com una antiga surgència rigidament adaptada a la fracturació local.
En la saleta final vam trobar un recipient de geocaching que no vam obrir. 
Podeu trobar-hi referències en aquest enllaç:

A pocs metres de la cova del Eugassers es localitza una petita bauma amb paret lateral de pedra seca, creant un bon aixopluc.

... continua en el post de demá...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.