dimarts, 20 de novembre del 2012

Sima Grande – PSM

Llegim en el resum d’activitats coordinades per l’ARSIP als magnífics relleus de Larra-Pedra de Sant Martí, els resultats obtinguts per Amalgame a la recerca d’un riu subterrani entre la Pedra i Partages. El C226, Sima Grande de Llano Carreras, era el millor candidat, però no els ha dut, ja que s’ha anat escorant cap al nord seguint un meandre estret i llarg que finalment  a la cota -457m ha desembocat a la PSM !! uns 300 amunt de la gran barrera dins del Gran Canó, el que constitueix una nova boca pel sistema i afegeix 1.700 de desenvolupament més als 80.200m que ja tenia anteriorment.
La fondària de la xarxa és manté en els -1.410m. Situant-se en el vint-i-vuitè lloc mundial per recorregut i en el dissetè per desnivell. Els accessos actual al sistema de la PSM son:
Bassaburuko Leizea (D.9)
Gouffre des Partages
Gouffre du Beffroi (SC.3)
Gouffre du Pourtet (M.31)
Gouffre Moreau (M.3)
Sima 50 de la Contienda (C.50)
Sima Grande (C.226)
Sima de San Martín
Tunel de la Verna (artificial)




Sobre les passes dels pioners
Inserim un “diaporama” que mostra imatges del trajecte des del coll de la Pierre St. Martin fins la sala de la Verna, 60 anys després del primer descens del pou Lepineux. 




Podeu obtenir més informació en el blog del Groupe Auscitain de Spéléologie http://gaspeleo.over-blog.com/ d’on extraiem una part de les imatges d’aquest article i també informaciò complementària en la pàgina de l’ARSIP a http://s391384129.onlinehome.fr/arsip/index.php/exploration/95-nouvelles-des-explos-de-lete-2012
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.