dimarts, 25 de setembre del 2012

Cova del Torrent (Lleràs 7)

Per accedir a aquesta cavitat, hi ha diverses alternatives.

Es pot baixar per el torrent que hi ha per sota el Corral de la Cuberes/de la Martia del Bosc, però hi ha un ràppel d'uns 10 mts. i molts esbarzers.

Una altra forma es aparcar al Pk. de la Cuberes i baixar directes pero el cami no està marcat i també hi ha molta vegetació.

Nosaltres vàrem deixar el vehicle uns 700 mt. avans del Pk. de la Cuberes, junt quan la pista fa una curva a la dreta amb pujada. D'aqui baixem al barranc per un corriol i desprès d'uns 600 mts. per el mig del barranc direcció NW arribem a peu d'un cingle on trobem la cova.  Hi ha alguna fita per el camí.

A dalt del cingle hi ha un canyó, el Querant de l'os on hi han moltes vies d'escalada.

Coordenades UTM ED50: X325097 Y4682732
Aquesta surgència, obturada per un gran tap de sediments, sense correspondència amb el petit cabal que drena en les millors pluges, per la seva situació topogràfica era una candidata lògica per considerar-la exutori de la cova Cuberes, però les coloracions efectuades, tant al sector del Riu Auzmendi (emergeix per la Font de Rivert), com per l’engolidor del segment inferior de la boca (sense sortida coneguda) no han donat cap resultat positiu. 


Montse Roca, i Juli Serrano (S.I.E.)

1 comentari:

  1. Esta cavitat la varem visitar aquest estiu al acabar el descens del Barranc del Bosc, ja que l'ultim rapel del barranc cau junt a la mateixa boca.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.