dissabte, 21 de gener del 2012

El gran pou de 519m de Miao Keng


Sens dubte un dels pous subterranis naturals mes grans del mon és el de Miao Keng, - vertical absoluta entre 509 i 519 m, segons diversos autors-, que s’obre a 200m de fondària dins d’una de les cavitats que formen el sistema Tianxing Dongxuexitong ( Liuchi Aokou Xia Dong, Qikeng Dong, Lanmu Shu Dong, Miao Keng, Miao Keng 2, Xiaogu Chi Wan Dong, Dongba Dong) totalitzant una profunditat de -1.020 m i 35.479 m de recorregut.

D’acord amb la documentada base de dades d’en Bod Gülden els tres majors pous coneguts fins ara son:

1 Vrtoglavica, Eslovènia,           603m
2 Patkov gust, Croàcia,              553m
3 Da Keng, Xina,                        519m

Ara la revista Focus de la BBC (febrer 2012) hi publica un reportatge on compara aquesta cavitat natural amb la mina sud-africana d’or de Tau Tona.


 Vídeo de la mina d'or de Tau Tona, considerada la mes fonda del mon.

.
Aprofitem aquesta ocasió per admirar de nou les extraordinàries fotos d’en Robbie Shone, i llegim amb sorpresa? que va utilitzar “large blue edison screw flashbulbs”.


La nota tècnica diu: -traducció-
"Cambra Canon EOS 5D
Objectiu obert, comandant per radiofreqüència els diferents punts d’on es disparen unes bombetes de flash blaves de rosca edison."


Un foto més d'aquesta impressionat vertical.


Fonts:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.