dijous, 29 de setembre del 2011

EuroSpeleoForum Marbella 2011 (3)

L'esdeveniment va reunir prop de 200 espeleòlegs europeus de 14 països diferents.


Arribem divendres 23.09 al Palau de Fires i Congressos de Marbella, per recollir les nostres credencials (una inscripció de “congressista” i l’altra d’”acompanyant”) l’accés a les exposicions, estands i mur de competició és lliure.

Però segons ens informen per assistir a les conferencies, contràriament al que s’anuncia, cal figurar com “congressista” i ens ofereixen pagar el complement de l’acompanyant. No ens sembla correcte però accedim per no polemitzar, després comprovarem que no hi ha cap control d’accessos a les sales conferencies o projeccions, ja que en realitat l’entrada és lliure. En fi, tot sigui, per ajudar a cobrir les despeses d’organització.


Dins d’una bossa de plàstic ens lliuren fulletons, una samarreta i d’altres diversos objectes personalitzats amb el logotip de la trobada.


Visita de Marbella

Com que les ponències anunciades per aquest matí s’han anul·lat, ens afegim a la visita guiada a la ciutat...a peu!.  

Som un total de catorze entre visitants i guies. Durant quatre hores visitem el bonic passeig marítim, el magnífic casc antic i els seus paratges més emblemàtics i finalment gaudim d’unes expertes explicacions en el Centre Cultural Cortijo de Miraflores. Ha estat un bell recorregut amenitzat pel fraternal guiatge de les guies voluntàries. Gràcies amigues.


Cena moraga

Per la nit a la Playa del Cable, on es conserven restes d’una antiga explotació minera, ens reunirem una cinquantena de congressistes per a degustar en un chiringuito la típica cena moraga, on destaquen les sardines enfilades per “espetos” i fregides al caliu de les brases a l’aire lliure.


Bureau de la FSE

Reunit a Marbella el comité directiu de la FSE sota la presidencia de Juan Carlos López, ha decidit emprendre moltes noves accions en diverses àrees, (comunicat del seu secretari Oliver Vidal), com per exemple: gas d'esquist, canals de TV Web, Dones i Espeleologia, Base de dades sobre expedicions, etc.  Durant el Fòrum Europeu, els següents premis FSE han estat atorgats:

Label EuroSpeleo Protection 2011 el següent projecte:
"Monitorització de la connexió a Internet per Proteus anguinus" per la " Society for Cave Biology " - Eslovènia que va rebre un premi de 500 € + 500 m de corda Beal.

Amb motiu de l'alta qualitat de les candidatures, el jurat va decidir atorgar un 2n premi al següent projecte:
"La protecció delTrou des Vents d’Anges " pee l' Spéléo Corbières Minervois  - França que ha rebut un suport excepcional de € 200 + € 500 Equips d'Aventura Vertical.


Aquest article, el primer d’una sèrie de quatre,  només presenta una visió fragmentaria recolzada en algunes imatges d’un Fòrum prou complex per a ser condensat en aquest bloc. Serveixi com un avançament personal a l’espera que els organitzadors ens puguin oferir un reportatge més complet.

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.