dimecres, 3 d’agost del 2011

Concert tel•lúric a la Cova Negra de Matasolana


Dissabte, 23 de juliol a les 19 hores a la Cova Negra del Montsec (Pallars Jussà)
Coral Polifònica de Tremp i Camerata Coral Sant Cugat
‘Música a capella d’amor i de l’esperit, de festa i de la terra’
Director: Xavier Baulies

“La Polifònica us convida al bateig del seu primer concert tel•lúric en aquest espai privilegiat de la natura. Música al ventre de la Cova Negra, a la catedral del Montsec, en un ambient de misteri, de bellesa i d’espiritualitat que ens evocarà els orígens primigenis i tel•lúrics de la nostra condició humana”


La Coral Polifònica de Tremp, amb la col.laboració de la Camerata Coral Sant Cugat, ha organitzat el seu primer Concert Tel·lúric a la Cova Negra del Montsec. El concert amb el subtítol: ‘Música a capella d’amor i de l’esperit, de festa i de la terra’ ha estat interpretat pels dos cors de cambra de prestigi en el camp de la música coral, que treballen sovint junts i que han cantat en diverses ocasions en els auditoris principals de Catalunya. El concert presentà un programa variat, però amb un fil conductor principal que es basa en música de contingut espiritual de tots els temps. Un programa pensat per a transportar l’audiència cap a una experiència musical única en aquest auditori natural d’acústica excel·lent que és la Cova Negra, amb cabuda per a més de 700 persones, i que fa 3500 anys, en l’Edat del Bronze, havia estat santuari i necròpoli d’incineració i dipòsit d’urnes.


Recomanacions de l’organització:
És molt convenient portar roba d’abric, per la diferència de temperatura entre l'exterior i l’interior de la caverna. Per seure més còmodament a l’interior de la cova és aconsellable i opcional dur un tamboret portable o cadira plegable o màrfega. L’organització posarà a disposició màrfegues de préstec i servirà begudes al peu del sender. En acabar el concert hi ha previst un piscolabis i copa de cava a la piscina de Casa Roca a les 21h (reserves Casa Roca i venda de tiquets al peu del sender).


Segons cròniques del facebook assistiren unes 400 persones.
http://ca-es.facebook.com/event.php?eid=126193220800067

Podeu veure més fotos i a major resolució a:
http://www.flickr.com/photos/26254972@N03/sets/72157627191511575/

Nota anterior a l’Espeleobloc:
http://espeleobloc.blogspot.com/2010/10/cova-negra-de-mata-solana.html

Article suggerit per l’amic Jordi Pascual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.