dimarts, 10 de maig del 2011

La Terra de les Coves Pintades


Títol: La terra de les coves pintades
Autor: Jean M. Auel
Editorial: Maeva
ISBN: 9788415120117
PVP: 26,50 euros

Des que es va publicar el 1980 la primera novel·la, El clan de l'ós de les cavernes, les vendes de la sèrie sobre l'Edat de Gel de l'autora d'ascendència finlandesa sumen de moment més de 45 milions d'exemplars.


Al llarg dels últims 30 anys i a través de llibres com La vall dels cavalls i Els caçadors de mamuts, lectors de tot el món han pogut seguir les aventures de la protagonista, la cromanyó Ayla, des que tenia només cinc anys d'edat fins a la maduresa.

En aquesta última entrega de la saga, Ayla ja és una dona casada i mare d'una filla, Jonayla, que s'entrena per convertir-se en cap espiritual de la tribu. Es troba, no obstant, tan sumida en l'aprenentatge, que té poc temps per a la seva parella, Jondalar, fet que dóna lloc als primers conflictes entre tots dos.

L'autora, que prepara les seves obres amb investigacions exhaustives que al llarg de la seva carrera l'han portat a països com França, Portugal o Espanya, té entre els seus fidels prestigiosos prehistoriadors que la reconeixen com la gran divulgadora de la vida al Paleolític.

Per a l'últim llibre, l'escriptora de 75 anys va buscar inspiració als jaciments prehistòrics d'Espanya, entre els quals hi ha les coves d'Altamira, on, a més, es va trobar i va intercanviar les seves impressions amb els arqueòlegs. Amb aquest últim llibre, la història d'Ayla sembla que ha arribat al final, ja que Auel ha assenyalat que no hi haurà setena part.

A continuació el reportatge publicat a la revista  Que leer núm. 164 (2011)




Podeu veure, en aquest enllaç, un anterior post a l’Espeleobloc sobre aquesta sèrie.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.