dilluns, 28 de febrer del 2011

Sistema dels Guixos


El dijous 24.02.11 ens agruparem 10 espeleòlegs, Dolors, Enric, Jaume, Josep, Julià, Miquel, Ricard, Teresa, “Víctor” i “Visu” (GEB, GEP, GIE, Independent i SIE). Anàrem a visitar el Sistema dels Guixos de Corbera de Llobregat.


Aquesta cavitat de 214 m de recorregut i 33 m de fondària, està constituïda per un conjunt de petites galeries i gateres, amb alguna saleta de modestes dimensions, que connecten tres boques denominades Avenc del Gall, Avenc del Guix i Avenc dels Dos. La presència de parpalines, pales, i cabassos, en diferents punts de la via del Gall, denoten la feina de desobstrucció realitzada i probablement la intenció de continuar amb aquesta tasca pels seus descobridors.

Tot i les dimensions de la dolina d’accés (21x16 m), la seva ubicació en un sector prou emboscat fa complicada la seva localització. Pels que vulgueu visitar-la us recomanem l’auxili d’un GPS que us ajudi a localitzar la posició UTM ED 50 X408961, Y4585061 i una cota aproximada de 287m.


La singularitat d’aquest petit sistema rau en els materials en que s’emplaça, poc habituals en les cavitats d’aquests relleus propers al conjunt Garraf-Ordal. Són materials del triàsic superior, que presenten una alternança de materials detrítics, carbonatats i evaporítics: guixos, anhidrita, margues, calcaries margoses, sorres, etc. tot el conjunt en petites capes que s’esmicolen amb facilitat i que fan poc agraïda la progressió per aquest enreixat de conductes menuts.

       


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.