diumenge, 2 de gener de 2011

Burgos, Desembre 2010 (3)

El 8.12.2010 vam dedicar tota la jornada a Atapuerca. Visita al museu de la Evolució Humana a Burgos, després ens desplaçarem fins Ibeas de Juarros per seguir la visita guiada al jaciment de la Trinxera, a continuació nou desplaçament a Atapuerca per assistir a una convincent recreació de la vida prehistòrica al Parc Arqueològic i retorn al Museu de l’evolució.

Tot forma part d’un complert “paquet” turístic d’immersió en el mon del antecessors. En aquesta nota ens concentrarem en el jaciment de la gran trinchera, aportant algunes fotos de la nostra visita i un recull de documents que considerem donen idea de la magnitud d’aquesta excepcional excavació, de la feina que s’està realitzant, de les troballes efectuades i d’aquest muntatge turístic-pedagògic de gran magnitud que intenta respectar un delicat equilibri entre preservació i divulgació.

En primer lloc per contextualitzar geomorfològicament el carst d’Atapuerca, un treball publicat el 2005.Tot seguit unes fotos de la nostra excursió amb intercalació de gràfics de diferents aspectes del jaciment.
Un article resum publicat en català al setmanari Presència.

Finalment un extens document (76 pàgs.) publicat el 2003 amb el títol “Tesoros de la Sierra de Atapuerca”Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.