dissabte, 25 de desembre del 2010

Burgos, desembre 2010 (1)


Fins ara les nostres visites a Burgos tenien un caràcter estrictament espeleològic, Piscarciano, Basconcillos, etc. la darrera fou del 16 al 18 d’octubre del 2005 a Ojo Guareña amb l’afortunada unió del sifó de la Galeria del Aburrimiento amb el sifó de la Torcona, fou una expedició organitzada pel Grupo Espeleologico Edelweiss, vam col•laborar, juntament amb altres 60 espeleòlegs, transportant material de immersió i donant suport als amics espeleosub que aconseguiren l’esperat enllaç i on s'assoliren els 110.000 m de recorregut.


La recerca a Ojo Guareña continua i continuarà aportant noves dades sobre aquest extraordinari enclavament.


Visita a Burgos

Del 7 al 11 d’agost juntament amb la Carme vam fer un estada cultural a la ciutat de Burgos i als seus voltants. Donada la orientació d’aquest bloc no us parlaré de l’extraordinària riquesa arquitectònica de la ciutat ni d’alguns esdeveniments que en venen a la memòria tan sols evocar Burgos, i ens centrarem en el excepcional patrimoni prehistòric Burgalès.


En aquest primer post us presentem alguns detalls del gran impacte que han tingut les descobertes realitzades a Atapuerca i les seves empremtes a la ciutat de Burgos i mes endavant ja us parlarem del jaciment, del parc arqueològic i del Museo de la Evolución humana, etc.


Atapuerca en la ciutat de Burgos

Múltiples son les referències sobre les descobertes arqueològiques, que ens surten pas a pas, al visitant de la capital provincial.

Diario de los yacimientos de la Sierra de Atapuerca. Aquest “diari” de 16 pàgines, que ja va per la seva 37 edició (és publica quatre cops l’any) el trobem arreu, hotels, restaurants, centres d’atracció turística, etc.



El Palacio de Congresos Yacimientos Atapuerca, és un destacat edifici de 1950, situat molt a prop del centre històric de la ciutat. Disposa de 4 plantes i fins a 1.000 places repartides en diverses sales per desfilades de moda, exposicions, concerts, etc.


Nombrosos anuncis sobre els jaciments i l’evolució humana, entre el que us destaquem aquest gegantí que omple tot el lateral d'un edifici de cinc plantes
.

Un calendari per l’any 2010


Al bany de l'hotel una col·lecció d’objectes de cortesia amb la denominació Atapuerca Collection.


I fins i tot un canal de televisió que sintonitzem a la cambra de l’hotel on ininterrumpidament van passant reportatges sobre les troballes prehistòriques.


Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.