dimarts, 10 d’agost del 2010

Grutas da Moeda

Les Coves de la Moneda situades a 2 quilometres de Fátima (Portugal) és una petita cavitat “adaptada” pel recorregut turístic, que presenta com a major atractiu una bona representació d’espeleotemes.




Varem tenir l’oportunitat de participar en una de les visites guiades el passat 14 de juliol 2010 en las que contràriament al que és habitual ens van permetre fer fotografies inclús amb flash.


El recorregut d’uns 350 metres segons s’anuncia, es una alternança de trams naturals i d’altres excavats artificialment per connectar diverses cambres. Arreu trobem detalls que per nosaltres son d’una excessiva intervenció: il•luminació poc natural, bassals artificials, etc.

Potser un atractiu pels neòfits son les semblances de les estalagmites amb formes religioses que el guiatge destaca a tort i dret (no en va ens trobem en territori de les aparicions de Fàtima), i també la folklòrica atribució del nom de la cavitat a un episodi de bandolerisme i assassinat on el cadaver i amb ell el botí (les monedes) van dringar caient pou avall.



Per a mi aviciat amb els processos espeleogenétics, el més interessant fou contemplar els sostres on s’aprecien, com podeu veure en les fotos que segueixen, canals de volta, restes de sediments penjats, uns magnífics pendants, etc.





Evidentment que aquesta visita no mereix el viatge, però es aprofitable si la combinem amb la propera Cova de Mira de Aire / Moinhos Velhos (la de major recorregut del país) també parcialment turística.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.