dimarts, 18 de maig del 2010

Assemblea FEE 2010

Aquest dissabte 15.05.10 a la seu del Consejo Superior de Deportes a Madrid és celebrà l’Assemblea ordinària de la Federación Española de Espeleología.

Com a membre d’aquesta assemblea, ocupant una de les representacions dels clubs catalans, vaig assistir i en aquesta nota us faig un petit resum del que he cregut mes rellevant (disposo dels documents detallats que hem rebut els assembleistes i 10 pàginetes de notes que vaig prendre, de manera que si algú ho necessita puc ampliar-li la informació) l’assemblea es perllonga gairebé durant 5 hores, des de les 10,45 fins les 15,30 h sense interrupció.

Votants i votacions
A l’inici eren presents 29 assembleistes (posteriorment s’afegiren 2 més), aproximadament un 50 % dels convocats amb dret a vot. Per la part catalana érem 7, un vicepresident, un representat dels esportistes, un representant dels jutges, i quatre representants de clubs (ECG, GEB, SIE i SIS).

Tos els assumptes votats obtingueren majoria per les tesis defensades per la Comissió Delegada / Junta Directiva: entre 17 i 21 vots a favor, un màxim de 10 en contra i entre tres i cinc abstencions.

Tres assembleistes (del “grup” opositor) que la Junta havia considerat baixes per no disposar de la Llicencia Federativa vigent en la data de convocatòria, van ser readmesos en guanyar el recurs que havien interposat, per defectes de forma en el comunicat de baixa que originaven indefensió. L’argument de fons que defensaven era que disposaven fins el 31 de desembre per obtenir la llicencia. Aquest fou un dels temes que generà més discussions encrespades i l’origen de la frase que hem va divertir mes de la jornada quan en plana efervescència un va cridar tot dirigint-se a la presidència "España és un país de derechos i no de derechas".


Economia
La FEE presenta un dèficit acumulat d’un 29.000 euros dels que corresponen a pèrdues de l’exercici 2009 un total de 4.446. Els capítols de major impacte negatiu han estat la indemnització per acomiadament d’una empleada i el compte d’explotació del refugi federatiu de Ramales.

L’actual tendència general de contenció de la despesa i l’anunciada disminució dels fons procedents de la DGE provocaran una reducció en les partides destinades a activitats autonòmiques. Per l’any 2010 es suprimeixen, entre altres, les ajudes per publicacions.

Com en d’altres assemblees anteriors sorgí novament, per part dels opositors, el tema de la “retribució” del secretari i la forma de comptabilització, que consideren irregular per estar distribuïda en dues partides. Novament es respongué que no es tracta d’un assalariat sinó d’un professional autònom que factura pels seus serveis com a secretari i com coordinador d’activitats estatals.

Novament s'encetà la discussió sobre si estan plenament justificades les despeses originades pels viatges de la presidència per assistir a actes internacionals i es tornà a explicar que aquestes partides no afecten als comptes de la FEE ja que estan dotades d’unes subvencions extraordinàries per aquesta exclusiva finalitat pel Consell per tal de recolzar la presència espanyola en els organismes internacionals.


Refugi de Ramales
L’estudi de viabilitat considera un període de tres anys abans que el resultat de l’explotació resulti positiva, tot just estem en el primer i es preveu un dèficit de 14.000 euros. Finalitzat la carència inicial, a més a més, cal fer front als pagaments del préstec hipotecari que pugen aproximadament 11.000 euros enguany i 22.000 el vinent. El president explicà les diverses alternatives en les que està treballant per resoldre aquest que és, sens dubte, el principal problema econòmic de la FEE.


Diversos
Al llarg de l’assemblea anaren sortint variats temes, de diversa entitat, però inclús els aparentment menors eren enervants pels directament afectats: “intromissions” jutjades incorrectes de la directiva en assumptes de competència de Federacions Autonòmiques (Reguerillo, ACTE, etc.); qüestionament del suspès d’un alumne per la direcció d’un curs per criteris tècnics; articles no publicats a la revista federativa que foren lliurats fa un any; etc.

També es parlà de l’organització dels espeleosocors; de la cobertura de les assegurances; d’un projecte de competicions europees de TPV; dels reglaments que cal modificar, del projecte d’una edició digital i complementaria de la revista federativa etc.

La II Festa de Subterránea es farà coincidir amb les Jornades Dona i Esport previstes a Cantabria. El campionat d’espanya de Tècniques de Progressió Vertical organitzat per la Federació Balear és celebrarà a Eivissa.
Federats
El nombre de federats previst per 2010 és d’uns 3.000, que resulta una estimació lleugerament inferior a les 3.131 llicències expedides el 2009.

Des de la presidència es recalcà que la FEE és una federació esportiva, aixoplugada dins de les estructures esportives de l’estat. Es feu una apreciació de les activitats dutes a terme pels espeleòlegs federats que podrien suposar un 20% de practicants de l’exploració espeleológica, prop d’un 10 % de “competidors” de TPV i un majoritari 70 de freqüentació de les cavitats per diversió i esport.

Serveis al federats
Els lliurà ala assistents el darrer exemplar de la revista Subterrània (núm 31 corresponent al primer semestre de 2009) que en breu rebrem tots els federats.

S’anuncia que el refugi de Ramales ofereix una pernocta gratuïta anual per a tots els posseïdors de la llicencia federativa homologada.

I de moment, aixó es com ho he vist amics.

3 comentaris:

  1. es posible saber que dice la auditoria del año2009, tengo entendido, que deja a la federacion, en precaria situacion ?es verda, con la documendacion que posees).
    pau

    ResponElimina
  2. Hola:

    Soy Paco Martínez, uno de los representantes de los técnicos que querían, arbitrariamente, ecluir de la Asamblea y el que ha ganado el recurso ante la Junta de Garantía Electorales.

    La frase España es estado de derechos y no de derechas, es mía y aunque no es de todos los DERECHOS que mi me gustaría es de bastantes más que los que le gustan a las gentes de derechas, entre los que incluyo al Sr Presidente de la FEE, porque así se declaro él en la última Asamblea.

    La frase más divertida no va ser la anteriormente comentada sino auqella otra del Sr. Presidente en la que dijo que una de las entidades con la que se esta megociando el crédito es "Caixa Vigo", con apoyo del Gobierno Gallego, ya veras lo que nos vamos a reir de esta frase.

    El deficit de la FEE no son 29,000 €, sino que son 30.718,57€ que está más cerca de 32 que de 29. El año que viene será mayor, y si me equivoco te invito auna mariscada, (de las de verdad, no de las de turista del Xacobeo).

    Por muy profesional autónomo que sea el Secretario General ciando se contrata un servicio que no existe hay falsedad docuimental en la contratación, y todos sabemos que la figura del coordinador de actividades estatales es un cuento chino.Por otro lado este sr. se va a llevar en este "2010 de la crisis" 39.710€ por 25 horas de trabajo, (echa otras 24 en la Federación de salvamento y socorrismo), ¿no te parece un poco mucho para una federación de 3100 federados?

    ResponElimina
  3. Açò es massa, en totes les federacions igual que en els governs, ajuntaments i mes administracions públiques esta tot molt corrompit. La federació esta molt podrida.

    Bon profit.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.