divendres, 19 de febrer del 2010

Els cursos de bioespeleologia a Catalunya

Recull dels cursos exclusivament monogràfics de Bioespeleologia realitzats entre els anys 1966 i 1994:

-Gener 1966: Cursillo de iniciación a la Bioespeleologia.

Va ser el primer curs monogràfic i va ser organitzat i realitzat al Museu, llavors anomenat Museo de Zoologia. A més dels conferenciants del Museu, hi va col.laborar també el Dr. Enric Balcells.
Aquest curs no es va numerar, però ha de ser considerat com el primer monogràfic de bioespeleologia portat a terme.
-Gener-febrer 1968: I Curset de Biospeleologia. Primer curs, 1968 –en realitat va ser el segon-.

Organitzat pel Grup d'Espeleologia de l'Agrupació Excursionista Terra i Mar de Sabadell i impartit a la seva seu. Tots els conferenciants van ser del Museu.
-Novembre 1969: II Cursillo de Biologia Subterránea. Segon curs, 1969 –en realitat va ser el tercer-.

A més dels conferenciants del Museu, hi va col.laborar també en Joan Ullastre, en una sessió de geologia dirigida cap a la biologia subterrània.

-Abril 1975: Curset d'iniciació a la Biospeleologia. Tercer curs, 1975–en realitat va ser el quart-.
Va ser organitzat pel Departament de Biospeleologia de l'Escola Catalana d'Espeleologia. Les sessions teòriques es varen impartir al local de l'Escola, mentre que les pràctiques foren al Museu. En realitat,la realització i la organització va ser compartida Escola-Museu.

-Març 1977: Curset de Biospeleologia. Quart curs, 1977 –en realitat va ser el cinquè-.

Va ser una col.laboració entre l'Escola Catalana d'Espeleologia i el Museu de Zoologia. En aquesta ocasió, els conferenciants van ser, a més del Museu, de varis altres orígens; Universitat i particulars.
-Març-abril 1992: Cinquè curset de Biologia Subterrània: Introducció a la Biospeleologia. –en realitat va ser el sisè-.

Organitzat i realitzat en la seva totalitat pel Museu. La conferència d'inauguració la va donar el Dr. Francesc Español. Va ser una de les seves darreres activitats docents, i ens la va dedicar als seus alumnes i admiradors de sempre.
-Octubre 1994: Sisè curset de Biologia Subterrània: –en realitat va ser el setè-.

Organitzat i realitzat en la seva totalitat pel Museu. En aquesta ocasió, els conferenciants van ser, a més del Museu, de varis altres orígens; Universitat i particulars. Va ser el més extens de tots, amb un total de deu sessions. Com a detall complementari, cal dir que l’any 2006, el Museu va preparar un nou curs, oficialment el setè – en realitat hagués estat el vuitè-. Per insuficients inscripcions, es va tenir que suspendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.