diumenge, 7 de desembre del 2008

La llarga nit

La lunga notte, film.

Un equip d’espeleòlegs inicien l’exploració del sistema de Piaggia Bella al massís del Marguareis.

En un dels passos difícils un d´ells té un accident a causa del qual pateix diverses fractures. La dificultat d’accés al lloc de l’accident i la pròpia morfologia de la cavitat fan que el rescat es converteixi en una tasca dura, on intervenen molts equips vinguts de diferents punts d’Itàlia.


Després de 90 hores d’angoixa i de complicats treballs de salvament l’accidentat és portat a la superfície.

El documental produït en 2008 per Bebertu Videodeep té una durada de 36’ i segueix pas a pas tot el rescat

Els seus realitzadors son Andrea Gobetti i Tommaso Biondi.

Presentada a la 26ena edició del Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló, rebé el Premi del Jurat.

Trailer de 1’44’’



Tommaso recull el premi



Ja es pot aconseguir en vídeo en aquesta adreça per 18 euros.


26 Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló

PALMARÈS 2008

PREMI CAIXA SABADELL DE PERIODISME DE MUNTANYA I AVENTURA Millor article a Accidents de muntanya i tempestes, de Ramon Pascual, publicat a la revista Excursionisme.
Millor reportatge a Reserva natural de Neuvielha, publicat a El Mundo de los Pirineos.

PREMI TEMPS D’AVENTURA al millor film adaptat al format televisiu a: KNOKING ON HEAVEN’S DOOR de Robin Kaleta. Rep. Txeca

PREMI MOUNTAIN WILDERNESS al film que millor ressalti la defensa dels espais naturals a: MISSION TREETOP de R. Bergomaz i M. Pöllman. Alemanya

PREMI F.E.E.C. (Federació d´ Entitats Excursionistes de Catalunya), i Flor de Neu de Plata a la millor fotografia a: PLAY GRAVITY de Samuel Gyger. Suïssa.

PREMI BOREAL i Flor de Neu de Plata al millor guió, ex-aequo a: TO THE THIRD POLE d’Andreas Nickel i Jürgen Czwienk, Alemanya i JOURNEY OF A RED FRIDGE de Lucian Muntean i Natasa Stankovic, Sèrbia.

PLACA F.E.D.M.E. (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) al millor film d´ un realitzador espanyol a: L’ALTRA CARA DE LA FORCA d’Oriol García.

PREMI del JURAT i Flor de Neu de Plata a: LA LUNGA NOTTE de Tommaso Biondi i Andrea Gobetti, Itàlia.

PREMI al millor film ECOLÒGIC i Flor de Neu de Plata a: JOURNEY OF A RED FRIDGE de de Lucian Muntean i Natasa Stankovic, Sèrbia

Inauguració




Resums dels films premiats



Cloenda


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.