dilluns, 16 de juny del 2008

Espeleoterapia


Les condicions ambientals de les cavitats i també de les mines de sal, des de molt temps han estat utilitzades com a sanatoris per tractar afeccions pulmonars i dèrmiques.

Els tractaments consistents en la permanència en aquest recintes subterranis, en estades curtes, realitzant exercicis físics i respiratoris especials, tenen un gran predicament en els països de l'est d'Europa, Rússia i Cuba.

Darrerament s'està desenvolupant un creixent turisme de salut que és dirigeix a aquestes destinacions com a punt principal o complementari de visita al país.


Els estudis realitzats amb les suficient garanties científiques – proves de doble cec, etc. -, avui per avui, no certifiquen la bondat d'aquests tractaments.

Peró ja se sap, la moda dels spa's i dels tractaments de salut per a una població cada cop amb més esperances de vida, significa un negoci en plena expansió que aprofita tots els canals.



Potser no guarirem res però podem passar unes relaxants estades en coves, per a espeleòlegs de la tercera edat no està malament, oi?

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.