dissabte, 26 d’abril del 2008

Espeleologia federativa

En el post dedicat a l'Speleo 100, un lector anomenat Albert creu que deuríem de fer un esforç per comprendre els beneficis que pot representar aquest tipus d'iniciatives.
Veiem si podem clarificar les coses:

1er.- Certament hi ha federats (i practicants que no es federen) de molt diversa activitat: espeleologia d'exploració, d'iniciació, visitants de coves turístiques, amants del descens d'engorjats, interessats en les lligues de tècniques de progressió vertical, naturalistes afeccionats, col·leccionistes de cavitats, practicants esportius, recopiladors de títols, distincions i trofeus, etc.

2n.- No estic en contra de cap activitat, però em sento implicat en la protecció i estudi del medi subterrani, i les altres formes de practica no les sento com a pròpies, inclús penso que la seva massificació i publicitat forassenyada pot generar problemes ( tancament d'accessos, menysvaloració de la tasca realitzada, etc.)

3r.- Com que no tinc tota la informació, que de ben segur disposen els companys de la junta de la FCE, accepto les seves decisions i desitjo que no s'equivoquin. Però crec que és bo que alci la meva veu per dir que hi ha espeleòlegs que ens sentim allunyats d'aquestes “noves” pràctiques, i que ens tinguin en la consideració que ens correspongui. Evidentment, em sembla raonable, que altres defenguin opcions diferents.

4rt.- Crec que l'encerto en assegurar que l'objectiu dels darrers anys de la SIE, és recolzar tant com sigui possible les actuacions de la la FCE i especialment del seu President (malgrat que com sembla lògic no sempre encerti el nostre gust), i si es pot, influir en les polítiques de la FEE en el mateix sentit de respecte a col·lectiu dels espeleòlegs catalans i de la nostra federació.

De fet, és molt més fàcil criticar que donar un cop de ma, per això participem en la vida federativa, mantenim un diàleg obert, col·laborem en algunes comissions, i recolzant els interessos de la presidència catalana hem renovat la nostra candidatura com un dels quatre representants dels clubs catalans a l'assemblea de la federació espanyola.

Aquesta candidatura ja ha estat proclamada per tal que ens mantenim el mateix nombre de clubs que les places a cobrir. (EC de Gràcia, GEB de Badalona, SIE del CEA i SIS de Terrassa )











El proper dia 10 de maig és celebren les eleccions per la federació espanyola i sembla que es presenten molt mogudes.

Nomès resten pendents d'escollir:

• Estamento de Deportistas: Circunscripción estatal.
• Estamento de Técnicos: Circunscripción estatal.
• Estamento de Clubs: Circunscripción estatal agrupada
• Estamento de Clubs: Circunscripción autonómica de Castilla-León.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.