diumenge, 9 de març del 2008

Ferrada Teresina

El passat divendres vaig pujar aquesta via ferrada, tot i que no és un tema estrictament espeleològic, particularment m´agrada utilitzar aquestes vies com a entrenament i millor si tenen una bona quantitat de passamans horitzontals.

Vaig observar un deteriorament bastant acusat de la instal.lació, a part de ser antiga hi ha molts punts en que s´aprecien trencaments que han sigut reparats simplement tallant el cable de vida i fent empalmes que en cas de caiguda o trencament no es conseguiria un efecte "cremallera", ja que els finals del cable estan a un únic punt, i si considerem que es tiva molt de braços fent servir el cable, aumenta la possibilitat d´un accident greu.




En definitiva s´hauria d´abordar una millora de la instal.lació canviant gran part del cable de vida i fins i tot augmentant la protecció en trams molt exposats. Val la pena tenir una via ferrada en un marc incomparable com és Montserrat en pèssimes condicions? o millor tenir una via ben protegida, tal i com fan els nostres veïns francesos, que garanteixi la seguretat del qui s´hi enfila per gaudir-ne?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.