dissabte, 24 de novembre del 2007

Exploradors de l'Avenc de l'Esquerrà


Foto Víctor Ferrer.
Pou Faura i Sans de 67 m.


De l’Avenc de l’Esquerrà ja hem parlat amb aquestes pàgines en diverses ocasions ( 21.04.07 i l’11.06.07)

Ara us volem informar d’una “curiosa” iniciativa de la Federació Catalana d’Espeleologia, per tal de celebrar el 1er centenari de l’inici de les exploracions de la cavitat (1908 – 2008).

Plantegen atorgar un reconeixement als espeleòlegs que facin (¿?) l’avenc, i estableix una normativa per validar-ho, anomenat una Comissió Assessora de Gestió i Control per a recepcionar, sol·licitar, comprovar i fer complir els requisits necessaris per a tenir dret al reconeixement.

La veritat és que a mi no em sedueix aquesta activitat, pel que suposa incidir novament en l’aspecte esportiu de l’exploració subterrània i en la febre de “titulitis” i “acreditacions”. Però ès clar que es dirigeixen a d’altres col·lectius del nostre conglomerat d’espeleistes, esportistes, etc.

Preguem per tal que aquesta febre no s’estengui i seguidament, no es comenci a enrregistrar els que han fet la Ferla, el Bruc, la Sivinota, etc. i potser també la Bargadera, la Cuberes, el Montserrat Ubach. La FCE es convertira en la registradora de les activitats metreres?

Podria succeir que si no tens els corresponents certificats no siguis ningú?

Si fos possible i, potser per a compensar, també seria interessant que la FCE promogués un trobada d’estudiosos i, fins i tot impulses alguna investigació aprofundida de la cavitat.

Fora bo que els nous practicants disposessin d’un model d’espeleologia, allunyat del col·leccionista de cavitats, i mes proper al dels naturalistes afeccionats, respectuosos amb el medi ambient subterrani i inquiets per comprendre el que els envolta.


Podeu descarregar-vos, la interessant fitxa de la cavitat, de la pàgina web d’en Víctor Ferrer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.