diumenge, 25 de novembre del 2007

Espeleo “aventura” ??

Les cavitats subterrànies, cada cop mes, són objecte de múltiples activitats. D’una situació de partida accessibles només a “exploradors”, posteriorment a “naturalistes”, seguits dels “esportistes” i “turistes” i més recentment als “aventurers”.

Tothom i té cabuda, és natural, només fora desitjable que les Federacions d’Espeleologia en la seva obsessió d’aconseguir recursos econòmics, no acabin marginant als exploradors i naturalistes, que recordem-ho són el seu objectiu fundacional.

Diuen que quan vegis afaitar la barba del teu veí, comencis a posar-te la teva en remull.

Els nostres veïns languedociens estan sumant a les visites turístiques de les cavitats condicionades, uns circuits anomenats “safaris” per anar més enllà dels límits que imposen les visites clàssiques, endinsant-se en l’"aventura".

L’extrem actual l’hem vist a la Grotte de Labeil, que s’anuncia com la “cova del safari familiar” sense guia “convertiu-vos per un temps en els exploradors d’un món desconegut”.

Cal estar atent a aquest fenomen, i si ens resulta possible, influir-hi per tal de no banalitzar l’espeleo, i procurar que aquestes activitats tinguin el seu centre, en la descoberta d’un món fràgil i alhora amb un inherent risc potencial, que exigeix explorar-lo amb respecte, destacant el seu excepcional valor natural.


Veieu un petit reportatge televisiu sobre l'espeleo-aventura :


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.