dijous, 19 d’octubre del 2017

Comunicacions del 17 Congres Internacional Espeleologia ICS. (1)

L'espeleologia va donar els primers passos cap al reconeixement com a ciència a finals del segle XIX. A mitjans de la dècada de 1900, la comunitat espeleològica internacional, majoritàriament europea, tenia la idea de celebrar congressos espeleològics internacionals.

En una reunió del 22-23 d'agost de 1949, a Valence, França, es va prendre la decisió de celebrar el primer a París, França, el 1953.

Des d'aleshores s'han celebrat congressos espeleològics internacionals a Itàlia (Bari, 1958), Àustria (Viena, 1961), Iugoslàvia (Postojna, 1965), Alemanya (Stuttgart, 1969), Txecoslovàquia (Olomouc, 1973), Gran Bretanya (Sheffield, 1977), Estats Units (Bowling Green, 1981), Espanya (Barcelona, ​​1986), Hongria (Budapest, 1989), Xina (Beijing, 1993), Suïssa (La Chaux-des-Fonds, 1997), Brasil (Brasilia, 2001 ), Grècia (Atenes-Kalamos, 2005), Estats Units (Kerrville, 2009) i, més recentment, la República Txeca (Brno, 2013).

Els ICS es duen a terme cada quatre anys, per verificar l'estat de l'art de l'espeleologia mundial. Estan allotjats per un país membre la proposta de la qual és analitzada i triada per votació durant l'Assemblea General. 

Els congressos estan regulats per les Instruccions i Recomanacions Generals per a Organitzadors de Congressos Internacionals d'Espeleologia.

Tots els assumptes relacionats amb l'espeleologia es consideren durant els congressos internacionals. Es presenten treballs sobre les diverses facetes de l'espeleologia, incloent àrees científiques (geologia, hidrogeologia, mineralogia, biologia, climatologia, arqueologia, paleontologia i geografia), treballs tècnics (exploració, enquesta, rescat, noves tècniques, documentació i col.) I culturals Temes (religió, art, música, pintura, escultura i col·lecció de segells i monedes).

A més de la presentació formal dels treballs, els congressos organitzen reunions de les diferents comissions i grups de treball i ofereixen oportunitats per a l'intercanvi d'idees i la participació en diverses activitats culturals, com ara trobades socials, concursos i visites tècniques.

S'organitzen excursions per visitar les avencs i coves del país amfitrió, abans, durant i després del Congrés.

Continguts del Proceedings del 17h ICS. Sydney 2017.

Un del actes que sovintegen en aquests congressos son els actes culturals i tal com va passar a Barcelona amb projeccions i actuacions musicals a les coves del Salnitre de Collbató, tot aprofitant les condicions acústiques dels ambient subterranis, inserim un concert de Chelo.

2017 Concert per a "Speleo2017 - Coves en una Terra Antiga" 
Georg Mertens cello solo el dc. 26 de juliol de 2017 a la Cambra de la Catedral de Jenolan Caves, Austràlia.

Programa:
0.03 Preludi de la Suite n. 1 en G major (Bach)
2.50 El Cigne (Saint-Saens)
5.00 Romance espanyol (Trad. / G. Mertens)
9.10 Nana (M. de Falla)
10.53 Variacions sobre Sakura, Sakura (Trad. / G. Mertens)
14.17 Catedral de Jenolan Ciaconna (G. Mertens)
19.49 Didgeridoo (G. Mertens)
23.17 Preludi no 3 "Per l'amor de les cordes inferiors" (G. Mertens)

Enregistrament, interpretació, vídeo i fotos de Georg Mertens.



...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.