dilluns, 16 d’octubre del 2017

Avencs, coves i balmes de Coma Oriola (3).


L’any 2015 varem iniciar els treballs de prospecció i catalogació de les cavitats de la vall de Coma Oriola, actualment dins de l’estació d’esquí de Masella, concretament als cingles que tanquen per l’oest l’anomenada pista dels Isards. Es va publicar a l’Espeleobloc el Juliol del 2015.


El 2016 varem completar l’exploració i topografies de les cavitats que restaven, però a causa d’una malaurada circumstància no hem pogut fer ús de les topografies, la qual cosa ens ha obligat enguany a repetir-les per tal de poder publicar-les en aquest post i tancar de moment els treballs sobre aquesta zona.

Hem de fer constar que moltes d’aquestes cavitats que publiquem no són primeres exploracions ja que hem trobat restes dels seus visitants, principalment caçadors, excursionistes, etc, però al no trobar referències d’elles al mon espeleològic hem cregut convenient ressenyar-les. Si bé individualment són poca cosa, creiem que tot el conjunt pot ser d’un cert interès.

Accés
Situats a l’aparcament de l’estació d’esquí de Masella anomenat Coma Oriola, enfilarem la vall del mateix nom en direcció sud vers la Tosa d’Alp. Les cavitats les trobarem als cingles oest de la vall (pujant a mà dreta) en unes calcàries devòniques intensament fracturades, entre les cotes 2.135 i 2.300 m.
Tot i que en el mapa és situen més cavitats, algunes estan detallades en els apunts anteriors i d'altres corresponen a entrades gairebé sense continuació com la curiosa boca del Toro.
Boca de El Toro
Situació
Numeració de les cinc cavitats descrites en aquest apunt  (podeu fer clic per ampliar)
A continuació presentem els dibuixos de les cavitats i una selecció de fotos de diversos companys als que agraïm la seva contribució: Sergi Duatis, Jordi Perera, José Hidalgo i Toni Robert.


1.- Avenc de les Pedrusques

2.-Cova del Pont de Roca

3.- Cau de l'Esquerda

5.- Balma de la Cresta

La cavitat número 4 segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.